My 15 seconds of fame!
Als leek zegt het je misschien niet veel, maar in olijfolieland is de Flos Olei een echte bijbel. De Flos Olei is een soort Michelingids, maar in plaats van chique restaurants beschrijft de gids de top 500 beste olijfolieproducenten ter wereld. Marco Oreggia, uitgever van de gids en ongekroonde koning van de extra vierge olijfolie, organiseert elk jaar een tour om zijn gids te presenteren. Dat doet hij ieder jaar in een andere Europese stad. Dit jaar gebeurde het [...]
6 redenen om elke dag olijfolie te gebruiken
Je komt vast wel eens in een restaurant waar een plakkerig flesje met olijfolie op tafel staat. Voor aanvang van de maaltijd krijg je – om de ergste honger te stillen – een mandje brood én een schoteltje met roomboter. Die olijfolie staat er eigenlijk alleen maar voor de sier – smaak zit er in het gunstigste geval niet aan - terwijl het juist erg lekker kan zijn om je broodje in te dippen! Maar dan moet het wel [...]
Via Viv goes LingeParelDag 2017
Zondag 28 mei wordt een bijzondere dag voor mij: ik sta dan voor het eerst met mijn vers geleverde olijfolie op de LingeParelDag op het Betuws Wijndomein in Erichem! Wijn en olijfolie hebben op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen, maar toch zijn er veel overeenkomsten. Je kunt zowel met wijn als olijfolie de smaak van een gerecht naar boven halen. Het maken van goede wijn vergt net als bij olijfolie, een nauwkeurige selectie van het fruit; [...]
Ruiken, snuiven en proeven…
Op maandag 3 april was het eindelijk zover: ik ging een week lang letterlijk met mijn neus in de olie om alles van olijfolie te leren. En hoe! Ik had me aangemeld bij O.N.A.O.O. (Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio D'Oliva), de beste olijfolieschool van Italië in Imperia om mijn kennis over olijfolie te verbreden, met als doel professioneel “Olive Oil Taster” te worden. De opleiding duurt 3 jaar en na het behalen van het laatste certificaat wordt je officieel opgenomen [...]